Meddelande!
 • Ritas Hudvård, Ayurveda & Yoga Boka tid
  Ayurvediska behandlingar

  De flesta Ayurvediska behandlingar är tagna ur en längre behandlingssekvens som kallas Pancha-Karma som betyder fem sätt att rena kroppen.
  Pancha-Karma behandlingar används för att rena och föryngra kropp och sinne.

  Ayurvedisk massage ger lugn och ro i kropp och själ. Behandlingen sker i tystnad med uppmärksamheten koncentrerad på den kroppsdel som behandlas.
  Val av olja, tempo i behandlingen och typ av behandling anpassas till individens behov.

  Shirodhara är en mycket populär Ayurveda behandling som är djupt avslappnande. Den motverkar stress och lugnar
  nervsystemet.
  Denna
  behandling i kombination med en Abhyanga Massage ger en fantastisk avslappnande effekt.
  Om du vill få en bästa effekt rekommenderar jag att köra en kur om 3 tillfällen.

  Abhyanga Massage

  Hel kroppsbehandling med olja som ges med ett ganska lätt tryck och med varm specialanpassad olja. systematiskt masseras hela kroppen med långa, lugna och svepande rörelser. Behandlingen stärker nervsystem, ökar cirkulationen och skapar djup avslappning i kropp och sinne för såväl kund som terapeut. Välj själv hur länge du önskar denna behandling.
  Denna behandling ges enligt indisk tradition till män av en manlig terapeut och kvinnor av en kvinnlig terapeut. Då jag inte kan erbjuda en manlig terapeut så vänder sig denna behandling endast till kvinnliga kunder.

  60 min  

  90 min

  Shiroabhyanga Huvudmassage

  Med eller utan olja. En behandling av huvud, nacke och axlar. Massagen ges med varm olja och löser upp stress, ger ökad klarhet till sinnet. Stress och spänningar sätter sig ofta som värk i huvud, nacke, axlar och skuldror. Massagen stimulerar cirkulation och flöden i huvudet samt lugnar ner tankar och sinnet.

  30 min

  Ayurvedisk ryggbehandling (Kati Chikitsa)
  Traditionell ayurvedisk ryggbehandling med lätt oljemassage och värme behandling över axlar och rygg. Under behandlingen masseras ryggen med varma tygbollar fyllda med 10 olika örter, antioxidanter och oljor. Behandlingen är som en balsam för stela ryggar och axlar. För bästa effekt bör behandlingen tas 3 dagar i rad.
   

  30 min

  50 min
  Shirodhara
  Behandlingen är djupt avstressande, närande och lugnande på nervsystemet vilket balanserar vata.
  Shirodhara renar sinnet och ger förbättrad mental klarhet och kognition.

  Du erbjuds möjlighet att enligt Pancha-Karma (som betyder fem sätt att rena kroppen),
  välja tillval av speciella oljor som är anpassade utifrån ditt behov.
  Dessa oljor är hemgjorda med ekologiska ingredienser från Indien enligt metoden "Rasa Ayurveda".

  Under behandlingen rinner en ström av varm olja över pannan och ner i hårbotten under ca 20 min.
  Därefter vilar du på bänken. Det är en lugn, avslappnande och avstressande behandling där spänningar
  lösas upp och hela nervsystemet får lugn och ro.
  För bästa effekt rekommenderar jag dig att kombinera denna behandling med Abhyanga Massage som är en helkroppsbehandling med varm olja och lättare tryck.
   
  Shirodhara behandling:
  35 minuter lång behandling

  Shirodhara+Abhyanga:
  90 minuter lång Shirodhara och Abhyanga behandling
   
  Fråga om priser för Kurbehandlingar via rita@passionforyoga.se eller SMS 0738-303 4444  

  Nasya (näsbehandling)

  Enligt Ayurveda ”Nasa hi Shirsodwaram”

  Näshålan är en av kroppens viktigaste organ som med dess funktion stimulerar hjärnans vitala centrum.

  Denna behandling rensar och stärker näsgångarna. Du kommer kunna andas lätt igen och få en skön känsla i huvudet. Behandlingen ger även styrka till nacke, skuldra och bröstregioner. Motverkar nässjukdomar, torrhet i munnen, svårt att vakna på morgon, störningar i rösten mm… Vitala organen öron, näsa, ögon och tungan får näring av denna behandling. Denna behandling ger även lindring av mental och känslomässig stress, rädsla, ångest och negativitet.

  Behandlingen börjar med en rengöring av ansiktet och en avkopplad ansiktsmassage. Därefter ges ånga till ansiktet så näsvägarna öppnas upp ordentligt. Avslutas med medicinska näsdroppar som med hjälp av en ansiktsmassge bidrar till att öppna upp dina näsvägar.

  c.a 40 minuter

  Mashpinda Swedan (muskelbehandling)

  Denna behandling ger bäst resultat mot stela och svaga muskler eller oftast muskler i smärta. Behandlingen är även bra för muskeldystrofi. Behandlingen ger vård till dina muskler.

  En skön massagebehandling av varma tygbollar innehållandes medicinska örter och oljor anpassade för dina muskler av en Ayurvedisk läkare. Val av tryck, massage, värme anpassas efter individens behov. Vi behandlar mest problemområde i kroppens muskler.

  c.a 30 minuter

  c.a 60 minuter

  c.a 90 minuter

  Pinda Swedan (special behandling mot värk)

  Väldigt effektiv mot ”Frozen Shoulder”. Denna behandling ger även fördelaktiga resultat mot smärta i kropp som kronisk ledgångsreumatism, ischias, mm…

  I denna behandling masseras medicinska örter och blad via en tygboll in i kroppen. Ingredienserna är av en Ayurvedisk läkare speciellt skräddarsydd efter individens behov.

  c.a 30 minuter

  c.a 60 minuter

  c.a 90 minuter

  Kati Basti (ryggproblem)

  Denna behandling ger ökad blodcirkulation i svanken. En Ayurvedisk läkare blandar en individuellt anpassad medicinsk olja som absorberas av din hud i ryggslutet. Detta stärker samt ger ny energi till dina muskler och nerver.

  Svanken räknas inom Ayurvedan som ”Vata Sthan” (Vata`s huvudpunkt), som gör att denna behandling lindrar smärta, ömhet och spänning samt återställer flexibilitet. Avlastar kroniska lägre ryggvärk och smärtsamma och stela muskler.

  En effektiv Ayurvedisk behandling som ges genom en applicering av en medicinerad olja i ryggslutet. Vi använder oss av en välkänd Ayurvedisk teknik där vi applicerar medicinska oljan i en specialskapad bädd.

  c.a 45 minuter

  Janu Basti (knäbesvär)

  Många lider utav knäbesvär orsakade av idrottsutövande, ålderbesvär, övervikt eller ergonomiska skäl. Janu Basti ger goda resultat mot knäont och andra ledbesvär. Du kommer att uppleva en lättnad från regelbunden smärta, ökad kroppsrörlighet samt långsiktiga hälsofördelar.

  Vår Ayurvediska läkare utför denna behandling som ges genom en applicering av en medicinerad olja och örter på ditt knä. Vi använder oss av en välkänd Ayurvedisk teknik där vi applicerar medicinska oljan i en specialskapad bädd

  c.a 30 minuter

  c.a 60 minuter

  Alla våra behandlingar utförs av en Ayurvedisk Läkare där du behöver göra en konsultation vid första tillfället för att veta exakt vilken behandling du behöver. Behandling Konsultation (c.a 15 minuter) är kostnadsfri om behandling efterföljs i samband med konsultationen.

   

  Ångbad för hela kroppen – Sweda

  Ångbad (Ushma Sweda) inom Ayurveda är therapi för hela kroppen. Vi använder en medicinsk ångbad för att generera varm ånga till hela kroppen (utom ansikte), vilket hjälper till att eliminera Ama (toxin) som finns ingrott i din kropp. Reducerar även stress.

  Detta är en av detoxande procedur enligt Panchakarma. Du får ånga i ca 15 till 20 minuter.

  Fördelar som du uppnår av medicinskt ångbad är att det ger ökad blodcirkulation i kroppen, dämpar ner högt blodtryck, eliminerar toxin, synliga resultat i artros, dämpar ner fetma, rengör andningsvägar samt minskar torrhet i kroppen.

  För bästa effekt lägg till tillval enligt dina behov eller välj Sweda De Luxe.

  Sweda De Luxe – Lyxig Ångbad 120 minuter

  Samma behandling som ovan, men här applicerar vi väldigt försiktig fräscha blad innan ångbad ska börjas. Samt att du får örtinpackning och lång djupgående/avslappnade massage i hela kroppen i anslutning till ångbadet. Denna process leder till att örter i kombination med bladen medför att ångan tar bort toxiner i djupet ifrån din kropp och du uppnår maxresultat.

  Typ av massage, val av olja, örter bestäms av vår läkare efter en pulsläsning.

  Pada Ayurvedisk Fotbehandling – 40 minuter

  En Ayurvedisk behandling för dina fötter.

  Filning, klippning & rensnings av tånaglar. Därefter efter filar vi bort döda hudceller och förhårdnader. I avslutningen smörjer vi dina fötter med en skön ayurvedisk ört olja.

  Pada-Abhyangam Ayurvedisk Fotbehandling – 60 minuter

  En riktig avkopplade ayurvedisk behandling för ömma fötter.

  Filning, klippning & rensning av tånaglar. Dina fotsulor och hälar behandlas med skrubb och lång Abhyangam massage för dina fötter och underbenen upp till vader.

  Pada-Abhyangam-Sweda – Lyxig Ayurvedisk Fotbehandling med ångbad, inpackning – 90 minuter

  Samma behandling som Pada-Abhyangam. Behandling fortsätter med inpackning av örter, lera eller medicinska blad (efter ditt behov). Här kommer Läkaren köra en ångbehandling. Du kommer även att få lång avkopplade skalp & hand massage, när du ligger inpackad med dina fötter – en maximal avkoppling i lugn och rogivande miljö.

  Behandlingen är till stort hjälp för dig som har lågt blodtryck, artos, knä & fotledsbesvär. Ger dig ökad rörlighet samt friskar upp fötterna omedelbart.

  Marma Behandling – 75 minuter

  En unik behandling för själen, där med hjälp av lätt beröring av fingertoppar på vissa energipunkter i din kropp. Denna lätta rörelse med hjälp av eteriska oljor gör att då får igång energiflödet i kroppen.

  Ayurvediska läran säger att dessa marma punkter är viktiga för att få all kommunikation mellan kropp och sinne att fungera optimalt. Stress, orenheter, obalanser i subdoshor skapar Ama (toxin), som sätter sig vid dessa punkter.

  Med hjälp av denna behandling du får balans i doshor (vata, pitta & Kapha), ökad koncentrationsförmåga & stresshantering.

  En kort pulsdiagnos kommer att utföra precis innan behandlingen ska börjas, för att välja rätt typ av oljor som passar dig enligt din dosha.

  Tillval Behandlingar – Addera en guldkant i dina behandlingar och få optimala hälsan.

  Ångbad i Abhyanga – 250 kr

  Örtinpackning och massage efter Ångbad i helakroppen – 450 kr

  Gharsan – torr massage med örter och råsidenvantar innan Ångbad eller Abhyanga – 200 kr

  Medicinska Blad eller örter till Ångbad – 250 kr

  Medicinska Blad och örter till Ångbad – 450 kr

   
  Avbokningsregler: Återbud ska lämnas inom 24 timmar före beställd behandling, vilket annars måste betalas. 
Cookies
 Svenska
Powered by Simple2u